Potrivit documentului trimis de către Ministerul Sănătății, medicamentul care ajută în lupta cu coronavirusul poate fi Remdesivir. Documentul arată că medicamentul anterior menționat îmbunătățește deteriorarea țesutului pulmonar și are efect mai bun decât cel al grupului tratat cu Lopinavir. În plus, acesta reduce eliminarea virusului la 2 zile de administrare.

Documentul arată una dintre concluziile la care au ajuns chinezii

Conform documentului, una dintre concluziile citate din evaluarea făcută de către savanți din China a fost că ”cloroquina medicament anti-malaric (…) este extrem de eficientă în controlul infecției cu 2019-CoV-2 in vitro”, dar și că datele ar trebui evaluate la pacienți care suferă de COVID-19.

Fosfatul de clorochină este superior placebo în limitarea formelor grave de penumonie COVID-19. Acesta reduce multiplicările virusului și scurtează evoluția bolii. Aceste studii au fost făcute pe un număr mic de cazuri.

Auto-administrarea poate fi letală

Auto-administrarea acestuia este letală dacă se depășește doza. Persoanele care își administrează acest medicament antimalaric riscă foarte mult. Cei care au o formă gravă de pneumonie trebuie să se trateze neapărat în spital.

În documentul trimis de către Ministerul Sănătății sunt publicate schemele de tratament pentru fiecare grad de gravitate a pacienților testați pozitiv.

ATENȚIE! Un american a murit încercând să se trateze singur. Aceste medicamente se iau NUMAI sub îndrumarea medicului.

Înafară de Remdesivir s-au mai administrat și alte medicamente precum Paracetamol, Lopinavir sau Ritonavir.