Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, a aprobat plata a 4,3 milioane lei din fondurile structurale pe care la gestionează pentru proiectele contractate proiecte din domeniul sprijinirii accesului la Internet.

Ministerul a semnat cu întreprinderile mici şi mijlocii 122 de proiecte în valoare totală de aproximativ 5,6 milioane lei. Suma aprobată spre plată către întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă 78% din suma contractată în cadrul primului apel de proiecte aferent operaţiunii în cauză.

Proiectele contractate au ca obiectiv conectarea întreprinderilor la Internet de mare viteză, precum şi dotarea cu echipamente IT corespunzătoare.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale este unul dintre ministerele cu cel ridicat grad de absorbţie a fondurilor europene.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România.

SURSA: MCSI