Analiştii se aşteaptă la intensificarea investigaţiilor demarate de Comisia Europeană în privinţa multinaţionalelor care au acorduri fiscale preferenţiale cu Luxemburg. 

Astfel, McDonald's va plăti taxa pe companii în Marea Britanie şi luna viitoare va anunţa schimbări în structura corporaţiei.

'McDonald's a ales Marea Britanie pentru a fi sediul noii sale structuri internaţionale de tip holding datorită numărului semnificativ de angajaţi care lucrează în Londra, a limbii şi a legăturilor cu alte pieţe', se arată în comunicatul companiei americane. 

Deşi în Luxemburg taxa pe companii este de 20%, multe companii multinaţionale au obţinut acorduri fiscale preferenţiale prin care taxele pe profit transferate în ţară sunt mai scăzute. 

Anul trecut, Comisia Europeană a anunţat că una dintre subsidiarele McDonald's nu a plătit din 2009 taxe în Luxemburg, deşi a înregistrat un profit semnificativ. Autorităţile fiscale din Franţa au verificat birourile McDonald's din ţară în 2013.

În România, McDonald's este lider al pieţei restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald's a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 190.000 de clienţi.


Te-ar putea interesa și: