Meniul va fi introdus în 1.400 de locații ale McDonald’s din Germania. Este al doilea produs pe bază de plante, rod al dezvoltării timp de trei ani dintre gigantul fast-food și compania vegană Beyond Meat, scrie VegNews.

McPlantNuggets sunt făcute cu proteine ​​de mazăre, porumb și grâu

Noile McPlantNuggets sunt făcute cu proteine ​​de mazăre, porumb și grâu și au aluat crocant de tempura. Lansarea la nivel național în Germania urmează unui test de succes, în locații din Stuttgart (al șaselea oraș ca mărime al Germaniei), în august anul trecut.

Mc Plant Nuggets s-ar putea extinde și pe alte piețe, în cazul în care produsul va atrage interesul și cererea clienților, așa cum s-a întâmplat cu burgerul McPlant, primul produs din plante dezvoltat în cadrul parteneriatului de trei ani, care a început să se vândă deja în SUA și în unele state europene.

Burgerul McPlant a fost introdus pentru prima dată în 2021

Pe lângă McNuggets, McDonald’s Germania va lansa și burgerul McPlant, care include o chiflă Beyond Meat, împreună cu produse care variază în funcție de locație. Burgerul McPlant a fost introdus pentru prima dată în 2021 în mai multe țări europene, inclusiv în Danemarca, Austria și Suedia.

Ulterior, McDonald’s a testat burgerul McPlant pe piața sa internă, inițial în opt locații din SUA. În februarie 2022, lanțul de fast-food din Chicago a extins testul la 600 de locații, dar nu a anunțat planuri viitoare pentru burgerul pe bază de plante, care conține și brânză din lapte și maioneză pe bază de ouă.

Europenii, mai receptivi la produsele din plante care înlocuiesc carnea

În Țările de Jos, McPlant a câștigat popularitate în meniul McDonald’s încă din octombrie, după un scurt test în 2021.

„Suntem mulțumiți de locul pe care l-a câștigat McPlant în meniu”, a declarat Stijn Mentrop, director de marketing McDonald’s Țările de Jos.

„Am primit multe comentarii pozitive despre gustul burgerului McPlant”.

Conform McDonald’s, clienții europeni au fost, în general, mai receptivi la produsele din plante care înlocuiesc carnea, decât cei din America. Burgerul McPlant este acum un produs permanent în Regatul Unit, Irlanda, Austria și Olanda.

A lansat burgerul Double McPlant în Regatul Unit și Irlanda

Luna trecută, McDonald’s a lansat burgerul Double McPlant în Regatul Unit și Irlanda. Cu toate acestea, Burger King s-ar putea să bată McDonald’s la produsele fast-food din plante.

Burger King a explorat opțiuni pe bază de plante încă din 2019, când a lansat pentru prima dată Impossible Whopper în SUA. De atunci, Burger King a testat multe concepte bazate pe plante, inclusiv burgeri complet vegani pe tot globul.