"Transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflectă strategia generală de redresare a brandului condusă de Președintele și CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante în sistem de franciză la nivel global", se arată în raportul companiei.

Astfel că, începând cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate și operațiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România și cele 19 cafenele McCafé și va asigura capitalul necesar pentru a finanța dezvoltarea McDonald’s în România.

McDonald’s are o relație pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital, fiind partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Țările Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta și Grecia, cu o experiență solidă în lucrul cu echipele și furnizorii restaurantelor McDonald’s.

„În ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele noastre din România. Servim anual peste 65 de milioane de clienți, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele noastre și cafenelele McCafé.”, spune Daniel Boaje, directorul general al McDonald’s. „.”

McDonald’s are mai mult de 4.000 de angajați în restaurantele din România, care vor deveni parte din familia Premier Capital. În 2015, McDonald’s a fost numit pentru al doilea an consecutiv cel mai bun angajator din România, conform AON Hewitt.