Lansat iniţial în 1989, micul roadster a fost produs în 940.000 de unităţi pe parcursul a trei generaţii. MX-5 deţine recordul Guinness pentru cea mai bine vândută maşină sport cu două locuri.

Ediţia aniversară Mazda MX-5 25 de ani reuneşte două decenii şi jumătate de divertisment. Bazat pe modelul hard top retractabil existent cu şase viteze şi transmisie manuală sau automată, roadsterul este echipat cu dispozitive de absorbţie a şocurilor Bilstein şi exterior Soul Red Metallic, accentuat de un acoperiş, montanţi şi oglinzi laterale de culoare neagră. La interior, modelul are tapiţerie off-white din piele şi un panou decorativ finisat manual.

În cadrul salonului, Mazda va expune şi noul şasiu SKYACTIV destinat celei de-a patra generaţii MX-5. Prezentat împreună cu motorul, acesta va reprezenta prima adaptare a tehnologiei SKYACTIV pe un model cu motor mid-ship dispus frontal şi tracţiune spate. Noua generaţie MX-5, cu un centru de greutate dispus mai jos şi un motor localizat mai aproape de mijlocul maşinii, va avea cea mai compactă configuraţie de până acum. Mazda intenţionează şi reducerea greutăţii totale cu mai mult de 100 de kg comparativ cu modelul curent, îmbunătăţind în acelaşi timp rigiditatea şi rezistenţa la impact.

Salonul Auto Internaţional de la New York este deschis publicului în perioada 17-27 aprilie.