Duelul dintre cei doi, care a avut loc pe 26 august la Las Vegas (Nevada), ocupă locul secund în ierarhia celor mai bine remunerate evenimente sportive de o zi din istorie. 

Recordul este deţinut de un alt meci de box, prezentat drept "meciul secolului", între Mayweather şi filipinezul Manny Pacquiao, care a generat, la rândul său, peste 600 milioane dolari, în mai 2015. 

Conform Showtime, meciul Mayweather – McGregor a înregistrat 4,3 milioane de solicitări de vizionare în sistemul "pay per view", nu departe de recordul de 4,6 milioane atins la confruntarea dintre Mayweather şi Pacquiao. 

Preţul fixat de Showtime pentru cei care au dorit să urmărească în direct, din faţa televizoarelor, meciul din 26 august, a fost de 89,99 dolari. 

Potrivit cifrelor publicate de comisia sportivă a statului Nevada, organizatoarea evenimentului, meciul Mayweather – McGregor a generat reţete de 55,1 milioane dolari din vânzarea de bilete, departe de recordul de 72,2 milioane dolari stabilit de duelul Mayweather – Pacquiao. 

Duelul dintre Mayweather şi McGregor a suscitat multă curiozitate şi interes deoarece americanul, considerat unul dintre cei mai buni boxeri din istorie, a revenit cu această ocazie în ring, după doi ani de la retragere, în timp ce irlandezul, cunoscut pentru provocările sale, nu mai boxase niciodată până atunci la acest nivel. 

Mayweather, care a încasat peste 100 milioane dolari pentru această luptă, s-a impus prin KO tehnic în repriza a 10-a, semnând cu această ocazie a 50-a victorie în tot atâtea meciuri disputate şi a 27-a înainte de limită. 

Americanul a anunţat, la finalul meciului, că nu va mai urcat niciodată în ring, însă cel supranumit "Money" a dezvăluit, în cursul acestei săptămâni, că a fost contactat de UFC, principalul organizator de lupte MMA, pentru trei sau patru meciuri care i-ar putea aduce, potrivit luni, un miliard de dolari. 

AGERPRES