Donald Trump nu mai are voie să facă afaceri în New York timp de trei ani

Un judecător din New York a decis ca fostul președinte american Donald Trump să plătească penalizări în valoare de 354,9 milioane de dolari în dosarul în care este acuzat că și-a supraevaluat fraudulos averea netă.

Fostul locatar de la Casa Albă a făcut acest lucru pentru a-și înșela creditorii, arată presa de peste ocean.

Judecătorul Arthur Engoron a mai luat încă o decizie în ceea ce îl privește pe Donald Trump. Republicanul nu mai are voie să facă afaceri în New York timp de trei ani.

În septembrie anul trecut, acest judecător decisese dizolvarea principalelor companii din imperiul imobiliar al lui Trump. Totuși, el a renunțat la acest ordin.

Judecătorul și-a motivat decizia afirmând că va numi un observator independent pentru a supraveghea afacerilor fostului președinte american. De asemenea, va fi numit și un director de conformitate tot în același sens.

Donald Trump
Înfrângere majoră în justiţie pentru Trump / SURSA FOTO: Dreamstime

Trump, acuzat că și-a supraevaluat averea

Letitia James, procuror general în New York, l-a acuzat pe fostul președinte american că și-a supraevaluat averea netă cu suma de 3,6 miliarde de dolari pe an. Acest lucru s-a întâmplat timp de zece ani.

Procuror general din New York arată că Donald Trump a făcut acest lucru pentru a bancherii să își ofere condiții de împrumut mai bune.

De partea cealaltă, Donald Trump spune că nu este vinovat. De altfel, spune că ceea ce se întâmplă este, de fapt, o răzbunare a Letitiei James, având în vedere că aceasta este un ales democrat.

În acest timp, avocatul fostului președinte american a spus că va face apel la această decizie.

Procesul propriu-zis a avut loc pentru a stabili dacă Trump va trebui să plătească o amendă.

Procurorii au trebuit să demonstreze că Trump și ceilalți inculpați, inclusiv fiii adulți ai lui Trump și foștii directori ai Trump Organization Allen Weisselberg și Jeff McConney, au acționat cu intenție.

Patruzeci de martori au depus mărturie în timpul celor trei luni de proces.

Procurorii au susținut că Trump a mințit în declarațiile financiare ale guvernului. Asta i-a permis să primească împrumuturi mai favorabile din partea creditorilor.

Unul dintre cele mai izbitoare exemple din acest caz se referă la apartamentul triplex al lui Trump din Trump Tower.

Registrele au arătat că a fost raportat ca având 30.000 de metri pătrați, dar este mai aproape de 11.000 de metri pătrați, scrie The Guardian.