Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, funcționează la capacitate maximă. Anul acesta uzina de la Mioveni ar putea produce un volum record, iar totul depinde de capacitatea de producție, a spus Maure, la aniversarea a zece ani de activitate al Alliance International Logistic Network de la Mioveni. “Putem avea o producție record, dar nu depinde de noi. Mâine se poate strica un utilaj, care poate afecta producția, nu putem produce cât putem vinde” explică Maure.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, șeful Dacia a declarat că mai poate aştepta câţiva ani până când autostrada va fi construită, activitatea nu este afectată de lipsa acestei autostrăzi. “Evident, dacă ar exista Pitești-Sibiu am economisi zece ore din timpul de transport”, a afirmat Maure.

Mircea Drăghici, consilier al premierului Victor Ponta, a declarat că CNADNR a câștigat în instanță procesul cu asocierea Romair Consulting SRL – Dongbu Engineering Co.Ltd. referitor la procedura de atribuire a contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu și va semna contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate luna aceasta.

Automobile Dacia, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 4,24 miliarde euro, și vânzări de  511.000 de autovehicule. În total, în afara României au fost vândute anul trecut 481 840 de mașini, cu 19% mai multe față de anul 2013.


Te-ar putea interesa și: