O mașina de spălat vase ajută la realizarea unor economii în ceea ce privește consumul de apă de circa 5 ori comparativ cu spălarea manuală. Noua mașină de spălat de la Whirlpool consumă în medie aproximativ 180 de litri de apă pe lună în cazul unei familii cu 4 membri. În plus, facturile la energie vor fi mai mici. Folosind de 5 ori mai puțină apă, energia necesară pentru a o încălzi este mult redusă. Noul model de mașină de spălat de la Whirlpool este prietenos cu mediul înconjurător, folosind o pastilă de detergent per ciclu de spălare, comparativ cu o cantitate considerabilă de detergent utilizată pentru spălarea manuală a vaselor.
“Mașinile de spălat vase sunt produse cu cerere aflată într-o continuă creștere, fiind apreciate pentru caracteristicile tehnice deosebite. Whirlpool a investit constant în dezvoltarea acestui segment, dotând electrocasnicele cu tehnologii inovatoare care fac viața mai ușoară într-o gospodărie”, a declarat Mioara Bolozan, Director de Marketing Whirlpool România. “Până acum utilizatorii pre-clăteau oalele şi tigăile murdare înainte de a le încărca în maşina de spălat vase. Cu ajutorul noului model această etapă nu mai este necesară, presiunea ridicată a jeturilor de apă curăţând toate reziduurile de mâncare fără consum adiţional de apă”, explică Mioara Bolozan.
Datorită faptului că acest produs poate spăla vasele și la 50 de grade C, majoritatea microbilor și a bacteriilor sunt distruse. De asemenea, prin selectarea opțiunii “Steam”, se asigură atât îndepărtarea petelor grele de murdărie, cât și igienizarea veselei.
Noul model prezintă un design modern și dimensiuni adaptate tuturor vaselor de bucătărie, indiferent de forma sau dimensiunea acestora. Acest produs este disponibil în două variante: încorporabil și independent(free-standing). Utilizatorul poate verifica dacă mașina se află în timpul unui ciclu de spălare după indicatorul luminos, ce constă în lumină LED proiectată pe podea. Programele de spălare rapidă, cele de spălare silențioasă- preferate mai ales noaptea-, opțiunea de spălare întârziată cu până la 24 de ore se numără printe caracteristicile remarcabile ale noii mașini de spălat vase.
Mașina de spălat vase dotată cu tehnologia Al 6-lea Simț PowerClean face parte din clasa energetică A+, având un consum de energie cu 10% mai mic față de o mașină de spălat din clasa A.