Mașina de spălat WW8500 AddWash dispune de o ușă suplimentară, care poate fi deschisă în orice moment al ciclului de spălare și permite adăugarea altor haine sau chiar de extra detergent și balsam.

Potrivit unui studiu Samsung realizat în Europa, aproximativ 90% dintre utilizatori au declarat că își amintesc că ar fi trebuit să spele și alte articole vestimentare după ce mașina de spălat începuse deja programul de spălare. În noua mașină de spălat, pot fi adăugate haine oricând, datorită ușii superioare care nu permite scurgerea apei în exterior.

La o simplă apăsare a butonului de pauză, ușa secundară Add Door se deschide și permite adăugarea articolelor vestimentare suplimentare, precum pulovere, prosoape sau chiar pantaloni. În plus, mașina de spălat dispune de funcții de siguranță, cum ar fi blocarea ușii, pentru a-i împiedica pe cei mici să o deschidă accidental. Ușa suplimentară se deschide doar în momentul în care tamburul s-a oprit complet din rotație, iar temperatura din interiorul mașinii este mai mică de 50°C, pentru a preveni accidentele casnice.

Mașina de spălat Samsung WW8500 AddWash poate fi controlată de pe propriul smartphone, funcțiile smart fiind disponibile pe sistemele de operare Android și iOS. Astfel, utilizatorii pot stabili începerea unui nou ciclu de spălare chiar dacă nu sunt acasă și îl pot monitoriza de la distanță. În plus, mașina de spălat trimite diverse notificări pe smartphone-uri înainte de începerea unei noi etape din ciclul de spălare (clătire, stoarcere), în cazul în care aceștia vor dori să adauge, spre sfârșit, haine din țesături delicate.

În plus, mașina de spălat AddWash vine cu un motor cu digital inverter care oferă eficiență energetică, un nivel scăzut al zgomotului și al vibrațiilor în timpul spălării, precum și o durabilitate superioară, Samsung oferind pentru acesta o garanție de 10 ani. Samsung AddWash este disponibilă în magazinele partenerilor Samsung în culorile alb și inox, cu capacitate  de spălare între 7 și 12kg.