Elena Vivsceno locuiește în apropierea orașului Torino împreună cu soțul și fiul lor de 21 de ani în Val di Susa. Probleme acesteia au început pe 28 februarie 2020, când a început gradual să respire mai greu de pe o zi pe alta. La început, simptomele s-au prezentat printr-o simplă tuse uscată și după câteva zile a început să aibă dureri în tot corpul. Îi era dificil să se dea jos din pat și se simțea tot mai obosită. Din cauza acestor simptome Elena a înțeles că ar putea fi infectată cu infamul Covid-19 și a cerut ajutorul medicilor.

Trimisă acasă după un rezultat pozitiv

Pe 3 martie a mers la medic  iar acesta a crezut că are pneumonie așa că Elena a primit o rețetă pentru antibiotice. După două zile starea de sănătate a româncei s-a înrăutățit, așa că a mers direct la spitalul din Rivoli și i-a informat pe medici că a fost plecată în Veneția, la sora ei.

Când a fost testată pentru coronavirus, rezultatul a fost din păcate pozitiv. În ciuda acestuia, a fost trimisă acasă, unde a mai stat până pe 13 martie, când a ajuns în stare gravă la spitalul din Torino. Plămânii îi mai funcționau la un sfert din capacitatea normală. Fără întârziere, medicii au început să îi administreze tratamentul salvator de doi litri de oxigen pe minut.

Ce a spus despre cei care i-au salvat viața

„Din momentul în care am primit oxigen, m-am simțit mult mai bine. După câteva zile am început să mă simt mai bine și am fost externată. Pe 22 martie am fost din nou testată, iar rezultatul a fost tot pozitiv. Mă simt în continuare foarte slăbită, sunt acasă și mă odihnesc”, a transmis Elena pentru torinoggi.it

„Medicii, asistentele, toată lumea din spitalul din Cuneo. Toți sunt niște îngeri. Le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut pentru mine. Am fost norocoasă pentru că m-am numărat printre primii pacienți și am avut un pat și oxigen”, a adăugat cu sinceritate aceasta.

În momentul de față, Elena trebuie să aștepte aproximativ 15 zile pentru a fi retestată.