Dacă nu vă puteți imagina cam ce ar rezulta din încrucișarea unui kart cu o savonieră priviți imaginile alăturate. Cu așa ceva se plimbă prin Hamburg și se vor delecta, în curând, prin Berlin cei care sunt dispuși să plătească 12.900 de euro pentru un Mini Hot Rod.
Dotat cu un motor de 170 cmc care dezvoltă 13,6 CP, cuplat la o cutie automată minivehiculul se află deja în vizorul unor companii care închiriază mașini pentru vizitarea obiectivelor turistice din orașe. Mirat chiar și el de succesul ideii sale traznite, Wenckstern spune că a vândut deja câteva zeci de unități unor astfel de frime și încă vreo 20 unor persoane fizice. Dar acesta nu este decât începutul. De Mini Hot Rod se interesează deja companii de rent-a-car din Dresda și Wiesbaden și există chiar precomenzi venite din Spania și Austria. „Avem în plan să asamblăm între 100 și 120 de unități anual”, a declarat șeful Wenckstern, firma care asamblează micile vehicule la Norderstedt, lângă Hamburg.
Aici, pe o suprafață de 400 mp, plină de piese de schimb și bucăți de caroserie lucrează 14 mecanici. Conform oficialilor Wenckstern, într-o hală ascunsă privirilor se află chiar și un prototip: un Ford Revolver din 1932 redus la scară. „Din nefericire avem ceva probleme: farurile și oglinzile laterale cad după numai câteva sute de kilometri”, spune Maik Wenckstern. Acest amănunt este explicabil dacă avem în vedere că Mini Hot Rod nu are nici măcar cea mai rudimentară suspensie. Practic, cei care, cu chiu, cu vai, reușesc să se urce în micul vehicul care are o lungime de 2.010 mm, o lățime de 1.120 mm și o înălțime de 810 mm, trebuie să aibă mare grijă să ocolească până și cele mai mici denivelări pentru a putea considera călătoria „confortabilă”.
Întrebat despre eventualele probleme de siguranță, Wenckstern se declară și el mirat că mașina a primit omologarea din partea autorităților germane. Condiția a fost ca singurul ocupant al mașinii să poarte cască și ochelari de protecție. „Pentru a fi siguri că nu sunt probleme, un angajat al nostru însoțește grupurile de excursioniști pornite să vadă obiectivele turistice din Hamburg”, adaugă oficialul menționând și că lipsa de confort este trecută repede cu vederea de adulții care par să-și fi regăsit jucăriile din copilărie.