Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, s-au situat pe primul loc în clasamentul anual al celor mai mari donatori din SUA în 2013, clasament stabilit de publicaţia ''The Chronicle of Philanthropy''. În vârstă de 30 de ani, cei doi sunt cei mai tineri filantropi care s-au aflat vreodată în fruntea acestei liste.

Cuplul a făcut o donaţie sub forma câtorva milioane de acţiuni Facebook, care valorează în prezent peste 992 de milioane de dolari, unei asociaţii californiene care-şi desfăşoară activitatea în domeniul sănătăţii şi al educaţiei.

Cuplul a ocupat anul trecut locul al doilea în acest clasament, după miliardarul şi investitorul american Warren Buffett, care a donat peste 3 miliarde de dolari.

Potrivit The Chronicle of Philanthropy, cei 50 de filantropi din acest clasament au făcut anul trecut donaţii ce depăşesc 7,7 miliarde de dolari, cu 4% mai mult decât în 2012. Cele mai mari donaţi au fost direcţionate către colegii, fundaţii şi spitale, acestea fiind urmate de unităţi de cercetări medicale, organizaţii artistice şi grupuri umanitare.AGERPRES

 

Te-ar putea interesa și: