"Poşta Română, în acest moment, are o prezenţă teritorială extrem de masivă chiar şi după reducerile de personal făcute de comun acord cu Fondul Monetar Internaţional. Poşta Română are piaţa care ar putea justifica deschiderea unui asemenea MVNO, la fel şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Dacă ne uităm la partea cealaltă a businessului, şi mă refer aici la marii operatori, după cum aţi văzut şi în dezbaterile de la ANCOM cu alte ocazii, există o mare temere pe de o parte, dar aceştia găsesc şi un potenţial de business pe care îl pot face cu furnizorii de servicii MVNO pentru că businessul acesta, pe lângă faptul că se adresează furnizorului de platformă către clienţi, mai vorbim şi despre un business colateral extrem de important între furnizorul de platformă şi operator", a afirmat Fecioru.

Potrivit oficialului, pe viitor ar putea exista obligaţia pentru operatorii de telefonie mobilă pentru a accepta şi platforme MVNO.

"Operatorii de telefonie mobilă care vor dori să funcţioneze în următorii ani în centre de telefonie vor avea, pentru prima dată, şi obligaţia de a accepta şi platforme MVNO în reţelele lor, şi sperăm că toată lumea va avea de câştigat", a spus şeful ANCOM.

Operatorul mobil virtual (MVNO) este definit ca acea entitate care furnizează servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile, fără a deţine o licenţă proprie de utilizare a frecvenţelor radio şi fără a avea în mod necesar, în totalitate sau parţial, infrastructura cerută pentru a furniza servicii de telefonie mobilă, potrivit definiţiei ANCOM.
Sursa: Agerpres