Liviu Dragnea a fost considerat, până în urmă cu câteva zile, unul dintre cei mai puternici oameni din România.

Nu mulți cunosc însă în detaliu trecutul fostului mare lider al PSD înainte de a intra în politică.

Presa a dezvăluit că acesta a început de jos, a făcut afaceri cu negustorii din Teleorman, după care şi-a deschis un bar. După câțiva de la Revoluţie, Dragnea se putea mândri cu o avere comnsiderabilă pentru acele vremuri. Oamenii locului spun că cei mai mulţi bani i-a făcut în cei 12 ani cât a fost angajat al statului.

În-un interviu acordat ziarului Adevărul, Dragnea a povestit cum a făcut primii bani. El a recunoscut că imediat după 1989 s-a apucat de bișniţă.

„Am plecat de la un carton, de la un certificat de IMS. La vremea aceea se putea. E rău că se putea, bine că nu se poate acum. Şi mi-am făcut un ARO. Piesă cu piesă, pe care le-am cumpărat, erau ieftine”, a mărturisit Liviu Dragnea.

A început apoi să transporte legume iar pasul următor a fost să-și deschidă un bar în satul în care locuia, care a devenit profitabil.

„Eram un foarte tânăr om de afaceri, care în 1990 a înfiinţat prima structură privată sau printre primele din sudul României. În 1990, aveam 28 de ani”, își amintea fostul lider PSD într-un discurs susținut la un congres TSD.

Anul 1995 înseamnă deja ascensiunea lui Liviu Dragnea. la acel moment, el deținea deja un hotel, mai multe baruri și restaurante, depozite de marfă și magazine alimentare. Cei mai mulţi bani au intrat însă prin firma Tel Drum, spun procurorii. Deşi, în acte, nu a fost nciodată proprietar, procurorii sunt de altă părere.

Compania a fost înfiinţată acum 20 de ani și funcţiona în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman. În 2000, Liviu Dragnea ajunge şeful înstituţiei şi, în mai puţin de un an, privatizează Tel Drum. Acţiunile au fost cumpărate de Marian Fişcuci, fost coleg de liceu cu actualul şef PSD. Din acea clipă, contractele cu statul au început să curgă. În conturile firmei care moderniza drumurile din judeţ au intrat sute de milioane de euro din bani publici.

Şefii Tel Drum nu s-au limitat la Teleorman. S-au extins şi în Dâmboviţa, Satu Mare sau Olt. Acum doi ani, inspectorii OLAF au sesizat DNA pe tema afacerilor Tel Drum. Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, aceștia l-au indicat pe Liviu Dragnea, ca om din umbră, care rezolvă contracte pentru firmă.