Marile corporații vor fi taxate! G7 a luat o decizie istorică

Cancelarul britanic al Fiscului, Rishi Sunak, a declarat că miniștrii de finanțe ai statelor G7, din care fac parte SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Japonia, Italia, au ajuns la un acord privind impozitarea companiilor multinaționale.

Aceștia au căzut de acord să se angajeze la principiul unei cote minime a impozitului pe profit de 15%. BBC informează că printre companiile afectate se numără Amazon și Google.

Amintim că multe Guverne s-au confruntat cu provocarea de a impozita companiile globale care operează în diverse țări. Provocarea a crescut pe măsură de companiile tehnologice au luat avânt.

Cum sunt lucrurile în prezent

În prezent, companiile pot înființa sucursale locale în țări care au rate de impozitare corporative relativ mici și declară profituri acolo. Așadar, companiile plătesc doar rata locală a impozitului, chiar dacă profiturile provin în principal din vânzările făcute în altă parte. Însă, noul acord G7 va împiedica acest lucru.

Subiectul acesta a fost discutat din 2013, însă decizia este aproape de a prinde contur după declarația președintelui Statelor Unite ale Americii. El a cerut creșterea taxelor de la 21% la 28%.

Sursă foto: Dreamstime