Popa va supraveghea organizarea și dezvoltarea celui de-al patrulea centru global de tehnologie al DB, unde vor fi create până la 500 de locuri de muncă în domeniul IT&C până la finalul anului 2016.

Centrul de tehnologie va dezvolta software pentru Deutsche Bank și reprezintă o platformă pentru specialiști software cu nivel înalt de pregătire.

Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numărul angajaților este estimat să ajungă la 100 de specialiști până la jumătatea anului. 

Marian Popa are peste 30 de ani de experiență în poziții de conducere în cadrul unor companii importante IT&C din România și Europa. Cel mai recent (2004-2012) domnul Popa a ocupat poziția de CEO al Endava CEE, un proiect greenfield pe care l-a dezvoltat de la 40 la 800 de angajați, distribuiți în patru sedii din Europa Centrală și de Est.

Născut în Sighișoara, Popa a absolvit Academia de Studii Economice din București și și-a completat educația profesională cu programe de pregătire pentru senior management în Marea Britanie, Belgia și Franța.

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998 și oferă produse și soluții personalizate pentru clienții băncii corporative și ai băncii de investiții, servicii de tranzacții bancare pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de private banking pen- tru clienții persoane fizice.

Deutsche Bank este una dintre cele mai importante bănci germane, câștigând în mod repetat distincția de „cea mai importantă bancă” în Europa Centrală și de Est. Deutsche Bank este un partener tradițional al autorităților române și a contribuit la unele dintre cele mai importante tranzacții financiare din România (în sectoa- rele energetic, de transport și al locuințelor sociale). Deutsche Bank a fost recent Lead Manager al emisiunilor de obligațiuni ale României, în septembrie și octombrie 2013.