Potrivit Mariei Grapini, care a fost prezentă, luni, la o emisiune televizată, ministrul sănătăţii nu are ce căuta în gestionarea unor bani privaţi, pentru că îi ia de acolo şi îi duce în altă parte.

"Oamenii vor fi afectaţi direct acum prin nescrierea reţetelor, chiar dacă de multe ori nu-şi găseau acele medicamente. Am făcut o iniţiativă, au semnat-o 10 mii de oameni, cu medici şi beneficiari ai CAS, şi vrem cu totul altfel organizată CAS", a spus Grapini.

Prezent la aceeaşi emisiune televizată, fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a comentat declaraţia preşedintelui CAS, Lucian Duţă ca fiind una calomnioasă.

Duţă a declarat recent presei că "am vorbit de mai multe ori cu medicii de familie şi reprezentanţii medicilor de familie. Atunci când ei spun că nu sunt bani şi că unii îşi iau mai puţini bani, în realitate ei îşi calculează şi se raportează la veniturile lor, ale celor care conduc. Probabil că dacă am lua măsuri care nu le-ar fi afectat de nici un fel veniturile, atunci ar fi fost foarte bine".

"Este o declaraţie calomnioasă şi este o diversiune. Eu i-am sfătuit pe medici să-l dea în judecată pentru calomnierea profesiei de medic, deci nu pentru că a făcut atingere la un medic sau altul. Nu în ultimul rând, cred că trebuie să le spunem oamenilor nişte lucruri concrete. Primul, sigur că medicii de familie care nu au contract cu Casa nu mai pot scrie reţete compensate", a explicat Nicolăescu.

Conform acestuia, oamenii oricum nu găseau reţetele compensate, pentru că în farmacii se găsesc 2-3 zile. "Nu în ultimul rând, există o lege din 2008 prin care cetăţeanul care îşi plăteşte din buzunar medicamentele, cu toate că are dreptul la reţetă compensată, se poate adresa Casei, dacă nu în instanţă şi îşi recuperează banii", a mai spus fostul ministru.