Sfaturile polițiștilor

1. Manifestaţi mare atenţie la persoanele pe care le primiţi în locuinţă! Fiţi vigilenţi şi nu le lăsaţi nesupravegheate!

2. Evitaţi să permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţa dumneavoastră. Colindătorii vă pot bucura cu cântecele lor şi din pragul casei.

3. În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte.

4. Nu depozitaţi în locuinţă sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.

5. Nu intraţi în discuţii cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulţumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.

Hoții nu trebuie să știe că nu este nimeni acasă

6. Învăţaţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa străinilor.
7. În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, apelaţi la o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
8. Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul. Încuiaţi uşile chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu sau plecaţi pentru câteva minute.
9. Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!
10. Atenţie la postările pe reţelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitaţie pentru răufăcători.