Cris-Tim, o companie românească performantă și capabilă să se lupte cu cele multinaționale, subliniază Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o vizită la fabrica Cris-Tim miercuri, exprimându-și dorința de a vedea mai multe companii locale dezvoltându-se într-un mod similar și, în special, mai multe produse românești de înaltă calitate prezente în marile lanțuri de magazine.

„Am văzut azi ce înseamnă o companie românească performantă și capabilă să se lupte cu multinaționalele din industria alimentară tocmai pentru că face produse de calitate, la prețuri corecte.

Cris-Tim a ajuns, dintr-o mică afacere de familie, un grup cu 2500 de angajați și produse cumpărate de milioane de români, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Șeful Executivului a subliniat că dezvoltarea Cris-Tim va continua, beneficiind de sprijinul guvernamental prin intermediul programului INVESTALIM, conceput pentru a stimula creșterea și competitivitatea producătorilor locali din sectorul alimentar.

În postarea sa, premierul și-a exprimat dorința de a vedea mai multe companii românești urmând exemplul Cris-Tim, să crească și să contribuie la economia locală prin furnizarea de produse de înaltă calitate.

„Îmi doresc să văd numeroase alte companii locale care să se dezvolte în acest mod și, mai ales, tot mai multe produse românești de bună calitate în marile lanțuri de magazine, a precizat Ciolacu.

În Turcia, doar cu buletinul

În altă ordine de idei, premierul Marcel Ciolacu a dat, astăzi, o veste importantă pentru toți cetățenii români care intenționează să călătorească în Turcia. El a anunțat că românii pot intra deja în Turcia doar cu buletinul, în conformitate cu măsura convenită în cadrul unei întâlniri anterioare cu președintele Erdogan.

Prin intermediul unei postări pe rețeaua sa de socializare, premierul a făcut cunoscută această decizie și a adăugat că autoritățile turce merită mulțumiri pentru promptitudinea cu care s-a pus în aplicare această măsură. Această schimbare, convenită în cadrul unei întâlniri anterioare cu președintele Erdogan, reprezintă un pas semnificativ în ușurarea călătoriilor pentru români.

Potrivit decretului prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei, cetățenii români pot călători acum în Turcia doar cu buletinul. Această măsură vine ca o veste bună pentru călătorii români, în special pentru cei care doresc să viziteze sau să petreacă vacanțe în Turcia, una dintre destinațiile turistice preferate ale românilor.

Decretul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu în Turcia. Ciolacu a fost primit, luni, pe Aeroportul Internațional Esenboga, de reprezentanți ai autorităților din Ankara. Acesta a efectuat o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan, însoțit de o delegație de miniștri.

Pe Aeroportul Internațional Esenboga, premierul a fost întâmpinat de ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, și viceprimarul municipalității Ankarei, Faruk Koyluoglu, a transmis Guvernul luni seara.