Marcel Ciolacu susține schimbările din Legea Educației. Profesorii ar putea beneficia de salarii mai mari

Așadar, președintele PSD a spus a spus în cadrul unei conferințe de presă că ar trebui introduse criterii de performanţă în Legea Educaţiei.

„Am avut azi o discuţie (…) că poate ar trebui să ne gândim un pic şi la performanţa profesorilor, să nu mai mergem la acest pauşal la toată lumea. Să găsim exemple, cum este Şcoala 11 de la Buzău, totuşi să existe şi o altfel analiză.

Corect ar trebui introduse criterii de performanţă în noua Lege a Educaţiei. După cum bine ştiţi, se pregăteşte noua Lege a Educaţiei, o discutăm în coaliţie şi apoi o să venim cu ea ca şi propunere în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta a mai spus că nu este adeptul sporurilor, ci al criteriilor de performanţă.

„Nu sunt adeptul sporurilor, sunt adeptul criteriilor de performanţă, cum s-au introdus cele de la PNRR. În cazul în care ai performanţă, vei primi o mărire de salariu. Eu aş introduce toate sporurile în salariul de bază”, a completat președintele PSD.

Sorin Cîmpeanu a vorbit la rândul său despre schimbările care îi așteaptă pe profesori

Amintim că ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la rândul său despre schimbările care îi așteaptă pe profesori. Astfel, ministrul a spus că „detitularizarea” este luată în calcul ca sancțiune pentru profesorii care nu respectă regulile de etică și deontologie profesională.

„Aș îndrăzni să propun cele mai aspre sancțiuni pentru acei profesori care nu respectă aceste reguli. Detitularizarea – pe de o parte facem efortul să mărim salariul, să îi atragem în sistem pe cei mai buni, dar cu o sancțiune care să nu le mai permită accesul pentru o perioadă, o să vedem ce spun juriștii, pentru că fapta trebuie să fie corelată cu sancțiunile (…) 5 ani -10 ani, ceva care să te doară, să te gândești. La fel să fie taxate și faptele pentru acei profesori, îmi place să cred foarte-foarte puțini, care au tendința după această criză sanitară (…) să manifeste agresiune față de elevi. În momentul în care ai pe undeva un astfel de risc, cred că te gândești de două ori, de trei ori înainte să te manifești, în sfera bullyingului sau a altor tipuri de agresiuni”, a spus Cîmpeanu.