Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că la întâlnirea cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a clarificat aspectele din trecut, iar cei doi oficiali europeni au dat asigurări că sunt alături de PSD şi susţin demersurile social-democraţilor.

„Astăzi am avut două întâlniri extrem de reușite cu dl. Frans Timmermans, Vicepreședintele Executiv al Comisiei Europene și dl. Sergei Stanishev, Președintele Partidului Socialiștilor Europeni.

Mă bucur că am clarificat aspectele din trecut și la fel de mult mă bucură aprecierea partenerilor noștri europeni față de deschiderea #PSD de acum. De asemenea, am primit asigurările domnilor Frans Timmermans și Sergei Stanishev că ne sunt alături și vor sprijini demersurile #PSD”, a scris preşedintele interimar al PSD pe pagina sa de Facebook.

Bugetul european şi alocările pentru România, printre subiectele aflate pe agenda discuţiilor

În plus, Ciolacu spune că a discutat cu oficialii europeni şi despre noul Pact European pentru Mediu, alocările pentru România sau salariul minim european.

„Nu în ultimul rând, noul Pact European pentru #Mediu, viitorul #buget european și alocările pentru țara noastră, dar și #salariulminimeuropean s-au aflat pe agenda noastră de discuții”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, efectuează luni o vizită de lucru la Bruxelles.

Ciolacu urmează să aibă întâlniri şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.