Marcel Ciolacu a vorbit la RTV despre violențele din Olanda generate de impunerea unor restricții mai aspre în contextul pandemiei de coronavirus. Mai exact, acesta a comentat în primă fază scena în care un protestatar olandez nemulțumit de restricțiile impuse de guvern a fost sfâșiat de un câine de vânătoare, la comanda unui polițist.

În acest context, liderul PSD este de părere că nu ar putea fi exclus ca și în România să se ajungă într-un astfel de punct. Pe de altă parte, el a subliniat faptul că acest lucru ar urma să se întâmple doar dacă guvernul PSD + PNL + UDMR nu va fi „eficient”.

El a făcut referire la certificatul verde la MAPN, adăugând că în momentul în care soldații pleacă la război, nu l-i se va cere certificatul verde. Ciolacu este de părere că motivele sunt suficiente pentru ca oamenii să iasă în stradă în orice moment.

„Doamne ferește să se întâmple așa ceva în România! Dacă acest guvern nu va fi eficient, vom ajunge la așa ceva. Dacă continuăm cu certificat verde la MAPN, ajungem la așa ceva. Cel de la MAPN pleacă cu certificatul verde la război, se dă inamicul la o parte?
Categoric, lumea poate să iasă în stradă din cauza factorului economic”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru RTV.

Proteste pe bandă rulantă în Olanda

De menționat este faptul că reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce zeci de mii de oameni au ieșit în Olanda și în alte țări europene, în ultimele luni, pentru a manifesta împotriva restricțiilor impuse în contextul COVID.

Toate magazinele neesenţiale, localurile, muzeele şi teatrele sunt închise în Amsterdam până la data de 14 ianuarie pentru a putea stopa răspândirea coronavirusului, având în vedere valul de îmbolnăviri fără precedent din ultima perioadă.

Amintim și că pandemia de coronavirus face ravagii în Olanda încă de la finalul anului trecut. Mai exact, de o lună și jumătate, Olanda înregistrează record după record în privința infectărilor cu noul coronavirus, deși 80% din populație este vaccinată anti-COVID-19.

Doar în ultimele 24 de ore autoritățile sanitare de pe teritoriul țării au raportat peste 18.000 de noi infectări. Pe de altă parte, recordul a fost înregistrat în noiembrie, peste 23.000 de infectări în 24 de ore.