Marcel Ciolacu, mesaj pentru ambasadorul României la Washington

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că nu a mai avut nicio discuție cu ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru. Momentan, el crede că nu vor avea discuții pentru o perioadă mai lungă de timp.

În SUA, premierul României a fost însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, care reprezintă vârful diplomației române. În plus, el nu a avut discuții detaliate despre reprezentările ulterioare din ziua următoare.

„Câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat el, marți, pentru Antena 3.

Întrebat dacă l-ar rechema pe Andrei Muraru din postul de ambasador al României la Washington, dacă ar putea face așa ceva, Marcel Ciolacu a spus direct: „Categoric”.

„Presupun că doamna ministru va avea discuţiile cu preşedintele României”, a adăugat premierul României.

Andrei Muraru a fost exclus de la întâlnirele politice ale lui Marcel Ciolacu în SUA

Declarația sa a fost făcută la scurt timp după ce Andrei Muraru a zis că a fost exclus de la întâlnirele politice ale premierului României în SUA. În cadrul întâlnirii sale cu cetățenii români din SUA, a spus că rolul său s-a încheiat și că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea cetățenilor români.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile. Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile.

Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a zis oficialul român.

Premierul României efectuează o vizită oficială la Washington D.C. și la New York până miercuri. Este însoțit de o delegație guvernamentală ce include ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul Economiei, Radu Oprea.

Scopul vizitei sale este de a discuta cu oficiali americani relevanți pentru consolidarea relațiilor bilaterale și aprofundarea colaborării în diverse domenii. În cadrul programului său, sunt prevăzute întâlniri cu reprezentanții unor comitete importante din Congresul SUA, printre care Comitetul pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților și Comitetul pentru Relații Externe din Senatul SUA.

Andrei Muraru
Andrei Muraru (SURSA FOTO: Ambasada României în Statele Unite ale Americii)