Împreună cu delegația sa, a parcurs muzeul și a ajuns în Sala Amintirii, un loc de aducere aminte, unde a aprins o candelă în memoria victimelor. Semnând în cartea de onoare a muzeului, Marcel Ciolacu a marcat momentul în semn de respect.

Alături de premier s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, și ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Ghidul delegației în muzeu a fost directorul instituției, Sara Bloomfield, care a subliniat rolul de lider al României în păstrarea amintirii Holocaustului și a menționat semnificația muzeului în ilustrarea suferinței umane și a importanței libertății și demnității umane în lume.

Ce va face Marcel Ciolacu în Statele Unite

În continuare, premierul român a programat întâlniri cu comunitatea românească din zona Washington – Virginia – Maryland.

Urmează să participe la o ceremonie oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington, ceremonie ce include onoruri militare.

În zilele următoare, Marcel Ciolacu va întâlni oficiali americani importanți, printre care secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm, la Pentagon și respectiv, la Departamentul de Stat al SUA.

Vizita va continua și la New York, unde premierul are programate întâlniri cu secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, și cu președintele Adunării Generale ONU, Dennis Frances.

În cadrul programului vizitei se regăsesc întâlniri cu reprezentanții unor comitete importante din Congresul SUA, precum Comitetul pentru forțe armate din Camera Reprezentanților și Comitetul pentru relații externe din Senatul SUA.

Marcel Ciolacu va discuta cu oficiali americani relevanți pentru consolidarea relațiilor bilaterale și pentru aprofundarea colaborării în diverse domenii.

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.