Prin această achiziție capacitatea de producție AdePlast va crește la 1,1 milioane de metri cubi de polistiren anual.

„Linia de producție pentru polistiren expandat grafitat va fi mutată de la Buzău la Ploiești, iar linia de producție pentru polistiren expandat de la Arad o vom muta la Oradea în timpul iernii, urmând să producă la capacitate maximă din primăvară. Prin această achiziție ne-am consolidat centrele industriale de la Ploiești și Oradea, Adeplast devenind cel mai important producător național de polistiren expandat, din punct de vedere al capacității de producție și al acoperirii teritoriale”, declară Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.

Producătorul are ca ţintă optimistă pentru acest an creşterea cifrei de afaceri cu 20%, de la nivelul de 33,7 mil. euro raportat anul trecut.

“Chiar dacă situația economică este extrem de dificilă, noi suntem într-un moment de expansiune. Astfel că, în plin proces investițional, prin dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Cordun-Neamț, am decis să facem această achiziție pentru consolidarea producției de polistiren. Mai mult decât atât, decizia este conformă cu principiile strategice pe care le aplicăm în această companie de ani de zile și anume că AdePlast nu se vinde, AdePlast cumpără”, precizează proprietarul companiei.

Marcel Bărbuţ (55 de ani) ocupă poziţia 156 în ultima ediţie a Top 300 Capital, în urcare de pe locul 205 ocupat cu un an înainte, şi are o avere estimată la 38-40 mil. euro.