Întrevederea cu omologul american este un prilej deosebit pentru a dezvolta Parteneriatul strategic româno-american în domeniul militar, pe agenda discuţiilor figurând importanţa Mării Negre pentru securitatea europeană şi internaţională, poziţia şi rolul de contributor de securitate al României, angajamentele americane în ceea ce priveşte securitatea flancului estic al Alianţei, precizează MApN într-un comunicat remis luni Agerpres.

În cadrul vizitei, care are loc în perioada 19 – 25 februarie, vor mai fi abordate subiecte referitoare la cooperarea SUA – România în teatrele de operaţii, programele româneşti de modernizare a forţelor armate şi la identificarea unor modalităţi de sprijin în acest sens, conform sursei citate.

Şeful Statului Major General va participa, în cadrul simpozionului organizat de Global Special Operations Forces Foundation, la discuţiile cu privire la adaptarea forţelor speciale la noile provocări de securitate. Generalul Ciucă va susţine prezentarea "Transformarea forţelor pentru operaţii speciale – prioritate strategică a Armatei României". AGERPRES