"Anul acesta, vânzările pentru minivacanţa de 1 mai vor fi cu 10% mai mari şi pentru că au început mai devreme. De departe, Mamaia este cea mai cumpărată destinaţie de 1 mai, cu atât mai mult cu cât toate hotelurile vor fi deschise. Avem deja hoteluri care sunt pline, altele în curs de umplere. Mai ales în partea de la centru spre nordul staţiunii. În sudul litoralului turişti mai mulţi vor fi în Vama Veche, dar şi în Eforie Nord. Gradul de ocupare nu va fi spectaculos în sudul litoralului, din punct de vedere al pachetelor cumpărate prin agenţii", ne-a precizat Aurelian Marin.

Tarifele la un hotel de 2 stele în Mamaia pornesc de la 60-80 lei/persoană/noapte, 100-150 lei/persoană/noapte la un hotel de 3 stele pentru cazare cu mic dejun şi ajung până la 200 lei/persoană/noapte, la un hotel de 4 stele. În sudul litoralului tarifele sunt mai mici cu circa 25%.

"Aşteptăm de 1 mai peste 25.000 de turişti, majoritatea din România, dar şi din ţările UE din apropiere. Majoritatea vin pentru clubbing. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Personalul este tot pe poziţii. Trendul, în materie de cazare, este de a veni în hoteluri de trei stele şi patru stele. În Mamaia, vor fi deschise toate terasele şi vom asigura şi şezlonguri pe plajă", a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţie Patronale Mamaia.

Pentru mini-vacanţa de 1 Mai, agenţiile au vândut numai pentru litoral peste 35.000 de locuri de cazare.

"Majoritatea românilor îşi petrec minivacanţa de 1 mai în România, la mare şi la munte. Tradiţional, de 1 mai, la noi este să petrecem cu grătare, cu mici, cu cluburi, cu bere… Există însă şi români care mai pleacă în zone limitrofe, precum Bulgaria şi Ungaria, dar aici merg cei care sunt aproape de aceste zone. În general, în Bulgaria, merg pe varianta de all-inclusive. În Bulgaria, preţurile la hotelurile care oferă all-inclusive, de 1 mai, este de 28-30 euro/noapte/persoană", a mai spus Aurelian Marin, preşedinte ANAT.AGERPRES