Mama Luizei a spus, la România TV , ultimele cuvinte pe care le-a schimbat cu fiica ei chiar în momentul în care fata se urca în maşina lui Gheorghe Dincă, înainte să dispară pentru totdeauna. Luiza Melencu a dispărut pe data de 14 aprilie 2019, după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă, principalul suspect în dispariția adolescentei. Înainte de dispariţie, Luiza a vorbit la telefon chiar cu mama ei, Monica Melencu. Conform declarațiilor mamei sale, Luiza i-a spus că se îndreaptă către locul de unde trebuia să ia mașina de ocazie.

„Ultima oară am vorbit cu ea la ora 11.27 – 11.30. Mi-a zis „mami, te iubesc!”. Ştiind că e singură, am avut o presimţire. Era prima oară când mergea neînsoţită. (…) Ultimele cuvinte pe care i le-am zis au fost „Luiza, ai grijă cu cine te urci, în ce maşină te urci”, a povestit mama Luizei Melencu, la România TV.

După această conversaţie, rudele fetei nu au mai putut da de ea. La trei luni de la dispariţia fetei, Gheorghe Dincă, arestat pentru răpirea, sechestra şi uciderea Alexandrei Măceşanu, a mărturistit că a răpit-o şi a ucis-o şi pe Luiza Melencu. Deocamdată, anchetatorii nu au găsit trupul Luizei.