Mallul a fost executat silit de cele trei bănci care au finanţat construcţia – Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank şi Bank of Cyprus – în baza unei datorii de 61 mil. euro. În 2014, centrul comercial a mai primit o lovitură, prin inaugurarea parcului de retail Vulcan Value Centre din apropiere. Majoritatea contractelor cu retailerii rămaşi în Liberty Center au fost renegociate, iar nivelul chiriilor a scăzut cu circa 20% faţă de cel din ziua inaugurării. Chiria medie a ajuns la 15 euro/mp/lună, iar gradul de ocupare al centrului este în jur de 70%.

Unii chiriaşi părăsiseră mallul după prima jumătate de an de la deschidere, tocmai din cauza chiriilor practicate de foştii proprietari.

„Liberty Center se numără printre primele centre comerciale de pe piața din București, lansat chiar înainte ca efectele crizei financiare să se resimtă acut și în România. Mallul beneficiază de o locație cu vizibilitate, iar dimensiunea acestuia este optimă ținând cont de cererea din zonă. Pentru JLL preluarea managementului Liberty Center este o provocare și considerăm că experiența pe care o avem pe piața serviciilor de property și asset management ne va ajuta să repoziționăm centrul comercial în zona pe care o deservește”, a declarat Mariana Stamate, șeful departamentului de Property Management al JLL.

Liberty Center s-a poziţionat pe locul 52 într-un top al mallurilor cu cele mai mari afaceri din România, realizat de revista Capital, cu afaceri de 2 mil. euro şi o pierdere de 4,6 mil. euro în 2015. 

Liberty Center a fost dezvoltat de o firmă deţinută în cote egale de investitorul irlandez Mivan şi de grupul Awdi, controlat de fraţii Hassan şi Mehdi Awdi.

Irlandezii de la Mivan au mai dat chix cu un proiect. Tiago Mall din Oradea a intrat în faliment şi a fost vândut la licitaţie cu 30,5 mil. euro, la jumătate din suma investită în construcţie. Mallul din Oradea a fost cumpărat de o firmă controlată indirect de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care deţine şi Băneasa Shopping City, iar acum este din nou scos la vânzare.

De cealaltă parte, fraţii Awdi au devenit notorii după scandalul falimentării companiei de distribuţie Rodipet.