Google Chrome a depăşit Internet Explorer, săptămâna trecută, devenind astfel cel mai utilizat browser din lume, scrie thenextweb.com. Ultimele cifre ale irlandezilor de la StatCounter arată în dreptul lui Google Chrome o cotă de 31,8%, în timp ce Internet Explorer are 31,4%. Firefox are o cotă de 26,4%, urmat de Safari cu 7,3% şi Opera cu 1,7%.

Chrome a mai depăşit o dată Internet Explorer, dar acest lucru se întâmpla doar pentru o zi, pe 18 martie. Chrome, este un browser lansat în 2008, care a ajuns în prezent la versiunea 19. Chrome 19 vine cu funcţia Sync care permite sincronizarea cu dispozitivele mobile. Astfel pot fi sincronizate taburi, bookmarkuri, aplicaţii, extensii etc.

În ceea ce priveşte browserele pentru mobile, Android Robot a depăşit pentru prima dată Opera, în luna martie, devenind astfel cel mai utilizat din lume.

Google Chrome este considerat cel mai sigur şi mai rapid browser din lume.  Google oferă în fiecare an un milion de dolari hackerilor care sparg browserul Chrome. În ultimii trei ani, browser-ul a rămas neatins în cadrul competiţiei anuale Pwn2Own. Anul acesta, Chrome a fost spart de Sergey Glazunov, iar la nici 24 ore de la isprava sa Google lansat o versiune actualizată a browser-ului. Rusul a fost recompensat cu 60.000 de dolari.