”Perfect Tour ar putea fi pe locul doi, dacă am lua în calcul faptul că Touring Europabus România, care, deși este clasificată la alte transporturi terestre de călători după codul CAEN, pe site-ul Ministerului Finanțelor, știm cu toții că face turism”, spun reprezentanți din domeniu, în contextul în care Touring Europabus România a avut afaceri de 226 de milioane de lei în 2013.

În topul celor mai mari agenții de turism urmează Christian Tour, cu 195 milioane de lei (creștere de 25%), potrivit rezultatelor financiare publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.  

Happy Tour a coborât două locuri, cu o cifră de afaceri de 161,8 milioane de lei, anul trecut, unul dintre motivele principale care au dus la acest rezultat fiind legat de contractul în valoare de aproximativ 10 milioane de euro cu OMV Petrom, pe segmentul corporate, care a trecut în portofoliul Perfect Tour.

”Licitația pentru acest contract a durat un an și s-a desfășurat la nivel regional“, spunea Sorin Văduvoiu, directorul executiv al Perfect Tour, într-un interviu anterior pentru Capital. Practic, OMV Petrom a lucrat cu Happy Tour, timp de zece ani, contractul fiind semnat în 2003, când proprietarul agenţiei de turism era Nicolae Demetriade.

Următorul loc este ocupat de Eximtur, deținută de Lucia Morariu, care a avut un avans de 3 milioane de lei, ajungând la circa 160 milioane de lei în 2013. Este urmată de Paralela 45, aflată în proprietatea omului de afaceri Alin Burcea, cu 157 milioane de lei.