Publicația locală Glasuș Aradului scrie că încă înainte de a fi gata, autostrada Arad – Timișoara a apărut deja pe hărţile turistice din Germania.
„Lucrările sunt fina­lizate în proporţie de 93-94%. Au mai rămas de montat gardurile de protecţie împotriva animalelor şi parapeţii. Până săptămâna viitoare, atât parapeţii, cât şi gardurile, să fie montate în proporţie de 70-80%. Rămâne ca pe tronsoanele în care nu s-au montat gardurile, lucrările să continue şi în luna ianuarie, atâta timp cât va permite vremea”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În condiţiile în care Centura Aradului va fi dată în folosinţă anul viitor, urcarea pe autostradă se va face de pe DN 69, la ieşirea din municipiu, în dreptul pasajului finalizat recent.
„Lucrarea va fi finalizată în proporţie de 100% până la jumătatea anului 2012, când se va face şi recepţia finală. De asemenea şi Centura Aradului va fi dată în folosinţă cel târziu până la jumătatea anului viitor”, a mai spus Pistru. Acesta a ţinut să precizeze că au existat anumite întârzieri din cauza descărcărilor arheologice şi a unor proprietari de terenuri care nu au putut fi găsiţi.
„Întârzierile au fost cauzate de des­cărcările arheologice şi de unele exproprieri, pentru că nu au fost găsiţi proprietarii terenurilor”, a încheiat Pistru.
Deşi nu s-au stabilit încă toate detaliile legate de inaugurare, trebuie spus că circulaţia se va deschide pe 15 decembrie, iar în prima maşină care va parcurge traseul dintre Arad şi Timişoara se vor afla probabil Boc şi Boagiu.
SURSA: Glasul Aradului

Te-ar putea interesa și: