Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI) va reduce, din această lună, de la 8 la 3, numărul de documente obligatorii pentru obţinerea autorizaţiilor de transport internaţional de marfă, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor.

CNMSI se află în subordinea Ministerului Comunicaţiilor. „Astfel, pentru simplificarea accesului utilizatorilor sistemelor electronice gestionate de minister, s-a decis unificarea cererilor de înregistrare în sistem, respectiv de reînnoire a certificatelor digitale într-un singur formular, care va fi transmis electronic, unificarea cererilor de eliberare CEMT, de suplimentare a autorizaţiilor şi de delegaţie într-un singur document, precum şi unificarea formularelor de predare a autorizaţiilor prin poştă, respectiv de predare a autorizaţiilor la sediu, într-un singur formular”, se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor.

Autorizaţiile de transport internaţional de marfă sunt necesare tuturor operatorilor care efectuează transporturi de marfă în statele nemembre UE, precum şi transport combinat de tip terţă (care implică atât state membre, cât şi nemembre).

Autorizaţiile sunt acordate de CNMSI în baza unor acorduri de reciprocitate între România şi celelalte state, conform reglementărilor europene în materie de transporturi.

SURSA: Mediafax