ANSVSA vine cu informații de ultimă oră pentru toți românii. Este vorba despre produsele Martinel Mortadella, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, precum și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021.

Potrivit sursei citate, compania producătoare The Family Buthers a decis retragerea acestora de pe piață în condițiile în care au fost descoperite urme de praf de metal.  Cu toate acestea, compania dă asigurări că produsele nu prezintă pericol pentru sănătate.

De menționat este faptul că, aceste produse au fost retrase din rețelele Selgros, Cora și Carrefour, după cum precizează The Family Buthers.

„În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal.
Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb”, a anunțat compania.

Unele magazine vând și produse expirate

Pe lângă aceste produse, există producători care continuă să vândă produse care au depășit termenul de expirare. Realitatea de Brașov scria că inspectorii OPC Brașov au descoperit, într-o brutărie, că pâinea și celelalte produse de panificație erau fabricate în condiții mizere și depozitate la întâmplare.

În același timp, inspectorii au mai descoperit că, pe lângă produsele expirate și refolosite, în brutărie erau și instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate, lucru care pune în pericol atât viața clienților, cât și pe cea a angajaților.

Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov susținea că aceste situații nu pot fi tolerate, anunțând că verficiarea legalității funcționării continuă în județ.

„Exista încă agenți economici care pun mai presus câștigul financiar in detrimentul respectării prevederilor legale, punând în pericol sănătatea consumatorilor prin modul în care înțeleg sa-si desfășoare activitatea. Este inacceptabil sa existe materii prime neconforme din care se realizează produse de panificație, spații total improprii de depozitare și producție, produse expirate și refolosite, instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate.

Nu poate exista toleranta pentru astfel de situatii! Tote produsele neconforme au fost retrase de la comercializare iar verificarea legalității funcționarii continuă”, a declarat Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov.