Aceasta este prima etapă a complexului rezidențial, care are planificată construcția a 2.000 de locuințe, pe un teren de opt hectare, cumpărat de Murad în 2016 pentru circa 12 mil. euro. Lotul este amplasat pe Şoseaua Pipera 79-81, lângă Autobaza STB Pipera.

Construcția primei faze a Onix Park a demarat în urmă cu cinci luni, până în prezent fiind vândute aproximativ 150 de locuințe. Cele 600 de locuințe sunt grupate în două imobile cu un regim de înălțime redus, P+4 etaje, și un imobil cu un regim de înălțime S+P+11 etaje, care vor fi finalizate în lunile iunie și noiembrie 2019.

”Chiar dacă în zonă au fost anunțate numeroase proiecte, oferta de locuințe aflate în dezvoltare este una redusă raportat la zecile de mii de persoane care lucrează în zonele Barbu Văcărescu – Pipera”, a declarat Maria Andrei, manager de vânzări al proiectului.

În acest moment mai sunt disponibile la vânzare apartamente cu două camere și două bai, cu trei camere și penthouse-uri, având suprafețe care pleacă de la 70 de metri pătrați construiți și prețuri care pornesc de la 64.600 de euro + 5% TVA.

Ansamblul este dezvoltat de firma Onix Residence, administrată de Hassan Murad și cu acționari producătorii de conserve din carne Glina și Mandy Foods International, deținuți de frații Mohammad, Hassan și Ahmed Murad. Frații Murad au dezvoltat până acum peste 1.000 de apartamente în proiecte precum Onix Residence, amplasat în zona Orhideea din București, și Onix Blue Mamaia Nord, amplasat pe litoral.

Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari investitori în sectorul hotelier, având în portofoliu 12 unități de cazare. El este prezent în ultima ediție a Top 300 Capital, cei mai bogați români, pe locul 37 cu o avere estimată la 115-120 milioane euro.

Recunoscut deja drept cartierul de afaceri al Bucureştiului, zona Barbu Văcărescu – Pipera, continuă să atragă investitorii imobiliari. Aceştia propun proiecte de anvergură ce vor însuma peste 5.000 de apartamente în perioada următoare, potrivit unei analize realizate de Bucharest Real Estate Club. Omul de afaceri Petre Niculae a cumpărat un teren de 20.000 mp în vecinătatea viitorului Spital Metropolitan, unde plănuieşte să construiască un proiect de 40.000 mp, cu un număr estimat de 600 de apartamente. Un nou proiect de proporţii a fost anunţat de grupul israelian Hagag  care va începe lucrările la un proiect ce prevede 1.350 de apartamente pe malul lacului. Totodată şi Gabriel Popoviciu are un ansamblu în construcţie aici, Belvedere Residences urmând să aibă un total de 1.500 de apartamente. Primul proiect rezidenţial din România al Prime Kapital, denumite Avalon Estate, a fost lansat în urmă cu câteva luni aici. Avalon se va construi pe un teren de 8,1 hectare, amplasat în spatele reprezentanţei auto Porsche Nord din Pipera şi cumpărat în 2016 de la omul de afaceri George Becali pentru circa 11 mil. euro. Investitorul vrea să construiască aici un cartier cu 733 de apartamente. La rândul său, omul de afaceri român de origine iraniană Ali Madadi, proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, a anunțat că investește 20 mil. euro în primul proiect al noii sale divizii imobiliare. Proiectul, denumit Aviației Tower, va cuprinde într-o primă etapă 134 de apartamente și este amplasat exact între Muzeul Aviaţiei şi fostul service auto Şama Pompeiu, aflat tot în proprietatea familie Madadi. Toate proiectele vor fi livrate în mai multe faze.