Producătorul canadian de piese auto Magna International, ales de guvernul german ca investitor pentru Opel, intenţionează să readucă pe profit constructorul de automobile până în 2011.

Magna International va examina cu „foarte mare atenţie” modificările din portofoliul de modele Opel înainte să pună la punct, până în septembrie, un plan de afaceri, a afirmat co-preşedintele executiv al grupului canadian, Siegfried Wolf, la un post de televiziune.

El a precizat că Opel poate livra mai multe modele noi. Compania germană va lansa în acest an o nouă versiune a popularului Astra.

Opel nu este prea mic pentru a concura la nivel mondial, a spus Wolf.

Ajutor de 1,5 miliarde de euro de la Guvern

Guvernul Germaniei a ales la sfârşitul săptămânii trecute Magna International ca investitor pentru Opel. Autorităţile vor finanţa constructorul auto cu 1,5 miliarde euro pentru a-l ajuta să evite insolvenţa.

Oferta prezentată de Magna International include, printre altele, investiţii de până la 700 milioane euro, în parteneriat cu banca rusă Sberbank, şi colaborarea cu producătorul auto GAZ, controlat de miliardarul Oleg Deripaska. Omul de afaceri a declarat la finele lunii trecute că poate produce 180.000 de autovehicule Opel în uzinele din Rusia.

SURSA: Mediafax