În urma deciziei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor OTE din 30 aprilie 2014, cele două companii, care sunt controlate de OTE Group în care Deutsche Telekom deţine o cotă de 40%, au demarat procesul de adoptare a brandului Telekom. Scopul este de a finaliza procesul în această toamnă.

„Suntem cu adevărat mândri să aducem în România spiritul familiei Deutsche Telekom. Până acum, am mizat pe forţa şi reputația numelor îndrăgite, precum Romtelecom, Cosmote şi OTE şi aceasta a fost fundaţia pentru evoluţia noastră rapidă şi sănătoasă. Sub amprenta Deutsche Telekom, unul dintre grupurile de top de telecomunicaţii integrate la nivel mondial, suntem şi mai puternici. Am parcurs un traseu extraordinar până acum, iar acesta este începutul unei noi şi palpitante ere”, a declarat Nikolai Beckers, CEO Romtelecom şi Cosmote România.

Germanos, parte a grupului Cosmote, este cel mai mare lanţ de magazine de telefonie mobilă din România, cu aproximativ 220 de magazine în toată ţara, specializat în comercializarea de produse şi servicii de telefonie mobilă, precum şi alte produse digitale sau asociate: telefoane fixe, camere foto şi video, carduri de memorie, respectiv de servicii de telefonie mobilă COsmote, fixă şi de internet de la Romtelecom.

O istorie de 34 de ani

Fondatorul companiei Germanos este omul de afaceri grec Panos Germanos. Primul magazin Germanos a fost deschis în Atena, în  anul 1980, într-o locaţie de doar 20 de metri pătraţi, fiind specializat în vânzarea de baterii.
La începutul anilor 90, lanţul de magazine Germanos şi-a început expansiunea prin sistemul de franciză. În 1992, Germanos a început să se extindă în Europa de Est. Lansarea telefoniei mobile pe piaţa din Grecia, în anul 1994,  a reprezentat un moment important pentru Germanos, care a devenit reţea de magazine specializată în telefonia mobilă. În anul 2003, Germanos devine dealer, simultan, pentru mai mulţi operatori de telefonie mobilă: COSMOTE, OTE, TIM şi Vodafone.

Primul magazin Germanos România a fost deschis în 1996 în centrul Bucureştiului, specializat în vânzarea de baterii. Patru ani mai târziu debutează cooperarea cu Orange, oferind produsele şi serviciile acestui operator.
În acelasi an se semnează un parteneriat cu operatorul de telefonie mobilă Cosmorom. În anul 2001, debutează cooperarea cu Connex (Vodafone). În Bucureşti, în anul 2002 se deschide primul magazin Germanos în franciză. În anul 2004, Germanos îşi lărgeşte gama de produse şi servicii, prin semnarea unui parteneriat cu Zapp. Dorind să ofere consumatorilor români mai multe opţiuni, Germanos adaugă portofoliului curent (Connex/Vodafone) produse şi servicii ale operatorului nou intrat pe piaţa, Cosmote, lider în telefonia mobilă din Balcani. În anul 2009, Germanos Telecom România şi Cosmote Romanian Mobile Telecommunication îşi unesc forţele şi funcţioneaza sub acelaşi management.