Atenționare de călătorie de la MAE pentru cetățenii români care ajung în landul german Bavaria

O nouă atenționare de călătorie din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru români. De data aceasta, este vorba despre Germania.

Sunt vizați cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria. MAE a transmis există perturbări semnificative ale transporturilor aeriene şi rutiere în această zonă.

Motivul: ninsorile abundente înregistrate în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Diverse aeroporturi au fost obligate să-și restricționeze activitățile, determinând anularea unui număr semnificativ de zboruri și provocând dificultăți semnificative în gestionarea logistică aferentă zborurilor deja aterizate (cum ar fi preluarea pasagerilor și a bagajelor).

În plus, circulația pe drumuri este afectată. Autoritățile responsabile din capitala landului Bavaria, Munchen, au îndemnat populația să rămână în locuințe și să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare.

Această atenționare de călătorie vine și cu informații utile pentru cei care au nevoie de asistență consulară.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München, +49 89 553307 sau +49 89 98106143.

Toate apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Mai există și un alt telefon, +491602087789. Acesta poate fi folosit de către românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă.

Odată cu această atenționare de călătorie, MAE reamintește că pot fi consultate pentru informații suplimentare și următoarele pagini. Este vorba despre https://munchen.mae.ro și https://www.mae.ro.

Mai mult cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Este haos în Bavaria din cauza ninsorilor puternice

Operațiunile de zbor pe Aeroportul din Munchen rămân suspendate până duminică, la ora 6:00, din cauza căderilor abundente de zăpadă. Un total de 760 de zboruri sunt afectate de această situație.

De asemenea, activitatea Aeroportului Allgau din Memmingen a fost suspendată temporar, cel puțin până la ora locală 15:00.

Călătorii cu trenul în sudul Germaniei sunt avertizați să se aștepte la „perturbări semnificative până luni”, transmite agenția de presă DPA, care citează administrația Deutsche Bahn.

Motivul acestei situații: „începutul neașteptat de aspru al iernii”, care a dus la înghețarea cablurilor de înaltă tensiune. De asemenea, Gara Centrală din München nu va fi accesibilă pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Compania de transport public (MVG) a anunțat că o mare parte din sistemul de transport în comun nu este funcțional în capitala Bavariei.