Margit Carstensen, o cunoscută actriţa germană de teatru şi film și, în același timp o vedetă a filmelor emblematice ale lui Rainer Werner Fassbinder, a murit la vârsta de 83 de ani, a anunţat, vineri, agentul său.

Născută în 1940, în Kiel, nordul Germaniei, actrița a fost cunoscută mai ales pentru rolul principal din „Lacrimile amare ale Petrei von Kant”, realizat de acest influent regizor în 1972, notează AFP.

În teatru, unde a jucat pe cele mai importante scene din Germania şi Austria, Margit Carstensen s-a bucurat de o colaborare fructuoasă cu iconoclastul regizor Christoph Schlingensief.

Cel mai mare succes comercial al lui Margit Carstensen în 1999 a fost „Sonnenallee”, o comedie despre viaţa în Berlinul de Est comunist din anii 1970.

A murit scriitorul italian Luca di Fulvio

Scriitorul şi dramaturgul italian Luca di Fulvio, autorul bestseller-ului „La gang dei sogni”, a murit, miercuri, la vârsta de 66 de ani, au anunţat editorii săi, informează News.ro, care citează Le Figaro.

„Cu mare tristeţe aflăm de moartea lui Luca Di Fulvio, la vârsta de 66 de ani”, a anunţat Pocket Editions pe Twitter.

Autor al cărţilor „La Ballata della citta eterna”, „La figlia della liberta” şi „La ragazza che toccava il cielo”, a cunoscut un succes notabil în 2016 cu „La gang dei sogni”, o saga familială a cărei acţiune este plasată la New York în anii 1920.

A murit un cunoscut pianist

Unul dintre cei mai cunoscuți pianiști și compozitori de jazz, mentor pentru generații întregi de muzicieni de avangardă, a murit, într-un spital din SUA. Karl Berger, creator al ”Creative Music Studio”, din New York, în 1972, împlinise cu doar câteva zile înainte vârsta de 88 de ani.

Moartea sa a fost confirmată de Chuck ver Straeten, fost student și prieten de familie, care a stat la căpătâiul lui Berger până în ultima clipă. Cauza decesului a fost o complicație apărută după o intervenție chirurgicală gastrointestinală, scrie WRTI.

Născut și crescut în Germania, Berger a făcut parte din primul val de muzicieni europeni care au ales stilul free jazz în anii 1960. Descoperirea sa a venit în 1965, când, ca vibrafonist, s-a alăturat trupei trompetistului Don Cherry din Paris; anul următor a călătorit în Statele Unite pentru a colabora la albumul ”Cherry Symphony for Improvisers”.

Și-a făcut propriul debut câteva luni mai târziu și și-a creat o casă de producție în Statele Unite, care a funcționat timp de șase decenii.