Doliu în lumea filmului! Cunoscutul muzician, poet şi actor rus Pyotr Mamonov a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani.

El fusese internat în spital în stare gravă, la începutul acestei luni, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19, relatează agenţia TASS.

Rolul din “Ostrov” i-a adus mai multe distincţii pentru “Cel mai bun actor”

Pyotr Mamonov în Ostrov (Sursă foto: imdb.com)

Soţia artistului a fost cea care a făcut anunţul trist. “Pyotr Mamonov a murit astăzi”, a declarat ea pentru agenţia de presă.

Pyotr Mamonov este binecunoscut pentru rolul călugărului Anatoly pe care l-a interpretat în filmul “Ostrov”. Alte roluri celebre le-a mai avut în filme precum “Taxi Blues” sau “Ţarul”, în ultimul jucând rolul lui Ivan cel Groaznic.

Mamonov s-a convertit la Ortodoxie în anii ’90, a locuit într-un sat şi a refuzat multe proiecte ce i-au fost propuse. A fost totuşi de acord să joace rolul unui călugăr în filmul “Ostrov”, iar pelicula a câştigat numeroase premii, atât în Rusia, cât şi în străinătate.

Pyotr Mamonov a primit şi el distincţia pentru “Cel mai bun actor” la gala premiilor Vulturul de Aur din Rusia, la Premiile Nika şi din partea Organizaţiei Criticilor de Film din Rusia.

Atac de cord şi triplu bypass în 2019

Pyotr Mamonov a continuat să scrie, să interpreteze și să acționeze în diferite proiecte până în 2019, când a suferit un atac de cord și a necesitat o intervenție chirurgicală de triplu bypass și o perioadă lungă de recuperare, relatează stiripesurse.ro.

Pe 1 iulie anul acesta, actorul a fost internat în spitalul COVID din Kommunarka, după ce a arătat simptome specifice COVID-19 şi a reclamat dificultăţi de respiraţie. Medicii l-au pus într-o comă indusă, legat la ventilatoare. Soţia sa, Olga Mamonova, a transmis, în urmă cu două zile, că starea lui de sănătate se înrăutăţeşte: Este “din ce în ce mai rău!”, iar medicii nu vor mai face o nouă încercare de a-l scoate de pe ventilator.

Sursa foto: Pixabay