Legendarul actor Jackie Chan area să se implice mai mult în lumea politică, exprimându-și dorința de a deveni un membru cu carnet al Partidului Comunist Chinez, relatează Insider.

Anunțul a fost făcut în timpul unui simpozion despre cinematografia chineză după ce a fost întrebat despre părerea sa cu privire la discursul susținut de președintele Xi Jinping cu ocazia centenarului Partidului Comunist Chinez.

Totodată, el a subliniat faptul că este mândru că este chinez, fiind în același timp invidios pe toți cei care fac parte din Partidul Comunist.

„Când sunt în străinătate spun adesea că sunt mândru să fiu chinez. Dar sunt și invidios pe cei care sunt membri ai Partidului Comunist. Vreau și eu să fiu un membru al partidului”, a declarat acesta.

„Pot vedea măreția Partidului Comunist Chinez. El face ceea ce spune și își onorează promisiunile. A realizat în doar câteva decenii ceea ce și-a propus să facă în 100 de ani”, a adăugat Chan.

Jackie Chan, criticat de utilizatori

De menționat este faptul că, în urma declarațiilor făcute, actorul a fost criticat de foarte mulți utilizatori ai Weibo, o aplicație chineză asemănătoare cu Twitter. Aceștia au pus la îndoială „moralitatea caracterului”, făcând referire la momentele sale de infidelitate și problemele cu drogurile ale fiului său, Jaycee.

„S-ar putea să își iubească țara și să muncească din greu dar are probleme de caracter. Este mai bine să nu se alăture partidului”, a afirmat unul dintre utilizatorii de pe Weibo.

Pe de altă parte, alți internauți au vorbit și despre infidelitatea actorului față de soția sa, în contextul în care el a recunoscut în autobiografia publicată în 2015 că a avut o aventură cu actrița Elaine Ng și că are un copil conceput în afara căsătoriei.

În ceea ce privește accederea în Partidul Comunist Chinez, ziarul China Daily notează că acest lucru este posibil în urma unui proces detaliat de verificări care ține cont de ideologia, caracterul și istoria persoanei care dorește să devină membru.

Amintim faptul că spre deosebire de alți mari actori, Jackie Chan este un susținător fervent al regimului de la Beijing, fiind de asemenea unul dintre personajele principale scoase în față de autoritățile comuniste în timpul celebrărilor ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist.

Luna trecută, el a cântat la centenarul partidului „Apărând Râul Galben”, o melodie din timpul războiului sino-japonez izbucnit în anii premergători celui de-al Doilea Război Mondial.

Totodată, actorul legendar și-a mai expriamt și susținerea față de reprimarea brutală a manifestațiilor pro-democrație din Hong Kong. Această reacție a stârnit un val de furie în rândul unora dintre fanii săi care l-au criticat aspru pe Twitter.