Cu toate acestea, sindicatul UFO a avertizat că este nevoie să se ajungă la un nou acord cu privire la locurile de muncă pentru a se evita declanşarea unor alte acţiuni de protest în viitor. UFO, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariaţi de la Lufthansa, a ameninţat luni cu declanşarea unor greve în zilele de joi, vineri şi luni dacă conducerea companiei Lufthansa nu va face concesii cu privire la salarii, pensii şi condiţii de muncă.

Grevele declanşate în cursul acestei luni de personalul navigant au costat Lufthansa zeci de milioane de euro, compania aeriană germană fiind obligată să anuleze un număr de aproximativ 4.700 de zboruri, ceea ce a afectat în jur de 550.000 de pasageri.

Anterior, Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, a fost puternic afectată şi de cele 13 greve declanşate în ultimele 18 luni de sindicatul german al piloţilor, Cockpit, tot din cauza disputelor privind salariile, beneficiile şi reducerile de costuri.

Pentru a putea concura cu companiile low-cost, dar şi cu transportatorii din Golful Persic, Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariaţi încercând să micşoreze costurile. Conducerea Lufthansa vrea să înfiinţeze o nouă divizie low-cost, numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania şi, de asemenea, va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operaţiunilor grupului. (Sursa: Agerpres)