„PNL a analizat în şedinţa de Birou Executiv rectificarea bugetară şi avem de comunicat următorul punct de vedere: toate minciunile liderilor PSD s-au văzut la această rectificare. Rectificarea pe bugetul de stat este negativă la venituri cu 1,3 miliarde de lei. Este paradoxal că într-o perioadă în care creşterea economică este mai mare decât creşterea economică prognozată, la elaborarea bugetului veniturile statului au scăzut, iar rectificarea este aşa cum am anunţat noi public – rectificare negativă. Chiar dacă pe bugetul consolidat rectificarea se bazează pe venituri nefiscale”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

El a spus că Guvernul a luat bani de la companiile de stat profitabile. 

„Adică ce a făcut Guvernul ca să îşi crească veniturile ? A jupuit toate companiile de stat profitabile, riscând să le pună pe butuci. Guvernul actual a lăsat fără bani de investiţii, fără bani pentru chetuielile absolut necesare de mentenanţă, de dezvoltare toate companiile de stat, riscând viitorul tuturor acestor companii numai ca să facă rost de bani ca să umple găurile de la buget pe care le-au generat prin cheltuielile nesăbuite pe care le-au construit în acest buget”, a arătat liderul PNL. 

El a declarat că rectificarea bugetară „taie bani de la investiţii” pentru salarii. 

„A doua minciună a liderilor PSD care s-a relevat cu ocazia acestei rectificări bugetare este aceea că au avut bani destui pentru plata salariilor. Actuala rectificare bugetară operează un lucru simplu – taie bani de la investiţii pentru a da bani pentru salarii şi pentru ajutoare sociale, pentru plăţi sociale. Sunt tăiate sume importante de bani, este vorba despre 10 miliarde care sunt tăiaţi de la investiţii şi se alocă suplimentar pentru a se putea plăti salariile. Se înregistrează creşteri de bugete la acele ministere care au în plată salarii şi pensii speciale. Cea mai mare creştere, din câte ştiu eu, este la Ministerul de Interne”, a mai susţinut liderul PNL.