Orban îl salută din mers pe Cîțu

Printre altele, Ludovic Orban va transmite că acesta „a dus partidul la guvernare” iar Florin Cîțu „nu poate negocia o majoritate parlamentară în cazul în care USR PLUS iese de la guvernare”.

„Eu am dus partidul la guvernare, deși majoritatea PSD-ALDE părea indestructibilă. Cu mine întors la Palatul Victoria ca premier aveți garanția că veți fi la putere până în 2024. Cu Cîțu, nu”, este primul mesaj al lui Ludovic Orban, conform informațiilor transmise de ziare.com

A pregătit un dialog special după dezvăluirile despre trecutul premierului

„N-am știut nimic de povestea cu accidentul din SUA. Dacă știam, nu-l mai susțineam ca premier. (…) Prin faptul că și-a ascuns trecutul, Florin Cîțu afectează grav imaginea partidului. Pierdem teren nu doar în fața PSD, ci și a celor din USR PLUS.

Cîțu nu poate negocia o majoritate parlamentară în cazul în care USR PLUS iese de la guvernare. Eu pot. (…) Cîțu a mințit pe toată lumea: pe mine, pe Iohannis, întreg partidul. Povestea cu arestarea va prăbuși cota de încredere a guvernului și a partidului.

A refuzat să numească secretarii de stat validați de forurile partidului. Și-a pus doar apropiații în funcții. (…) Din postura de președinte al PNL, am girat mii de numiri în funcții pe plan local. Dacă Cîțu pierde guvernarea, și voi vă pierdeți funcțiile.

Cîțu ignoră partidul. L-a schimbat pe Nazare fără o decizie a conducerii PNL. (…) Cîțu nu și-a respectat cuvântul față de mine. Mi-a promis că nu va candida la șefia partidului dacă susțin pentru funcția de premier. Eu l-am numit lider al senatorilor PNL și ministru de Finanțe. (…) Rareș Bogdan și Alina Gorghiu mai rău fac partidului când încearcă să-i ia apărarea lui Cîțu”, va mai transmite Ludovic Orban, potrivit sursei menționate.