Ludovic Orban, în prezent şef al Camerei Deputaţilor, nu mai este premierul României, însă se gândeşte cu nostalgie la acele momente şi chiar spune că suferă pentru unele decizii ce au fost luate ulterior la nivelul coaliţiei.

Ludovic Orban suferă pentru că unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi nu şi-a putut păstra funcţia

Mai exact, preşedintele PNL mărturiseşte că „suferă” pentru că Virgil Popescu, fostul ministru al Economiei şi unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, nu este în continuare titularul acestui portofoliu. Orban spune că „realitatea este că, în următorii ani, cum se zice, all it`s about economics” (totul va fi despre economie – n.red.).

Fostul premier a subliniat nevoia ca toate programele de sprijin pentru mediul de afaceri începute în mandatul său de premier „să se operaţionalizeze, să se implementeze cu viteză maximă”.

„România va beneficia de finanţări cum nu a mai beneficiat de-a lungul istoriei moderne”

„Virgil Popescu a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori în Guvernul pe care l-am condus. Aici chiar aş spune câteva cuvinte: sufăr pentru faptul că nu are în continuare Ministerul Economiei pentru că realitatea este că, în următorii ani, cum se zice, all it`s about economics, este vorba despre economie.

România are o oportunitate de dezvoltare extraordinară, care este provenită din foarte mulţi factori, dar şi din faptul că România va beneficia de finanţări cum nu a mai beneficiat de-a lungul istoriei moderne, ori pentru noi este foarte important ca toate programele de dezvoltare economică, toate programele de susţinere a mediului de afaceri să se operaţionalizeze, să se implementeze cu viteză maximă, indiferent că e vorba despre Măsura 2 capital de lucru, Măsura 3 din banii pe care i-am mobilizat în cursul anului 2020, capital de investiţii, că e vorba de IMM Invest, de Agri Invest (…) de toate programele de sprijinire a mediului de afaceri, trebuie să se operaţionalizeze, să se deruleze cu viteză maximă”, a precizat, sâmbătă, Ludovic Orban, prezent la Prefectura Mehedinţi, relatează news.ro.

„Vrem să transformăm toată România într-un şantier”

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că „prioritatea maximă” o reprezintă derularea proiectelor de investiţii începute şi pregătirea următoarelor proiecte de investiţii, iar în acest sens trebuie „pregătite” autorităţile, dar şi sprijinite companiile.

„Practic, vrem să transformăm toată România într-un şantier”, a indicat fostul prim-ministru.

Ludovic Orban a făcut referire şi la infrastructura agricolă, arătând că „lucrurile nu sunt chiar aşa cum au fost prezentate”.

„Este evident că pentru rezilienţă este nevoie de acest sistem de irigaţii, de drenaje, de desecări, ceea ce este fundamental pentru a asigura fructificarea potenţialului agricol şi mai ales securitatea alimentară în condiţii de schimbări climatice evidente”, a indicat acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi