Lovitură pentru cei care vor să își pună centrale de încălzire! Blocaj pe piața de energie, în condițiile în care distribuitorii de energie electrică și gaze naturale nu mai fac față cererilor de racordări la rețelele de electricitate și gaze.

Modificările legislative din trecut au generat o situație pentru care trebuie să găsim acum soluții, susține ministrul de resort.

Lovitură pentru cei care vor să își pună centrale de încălzire! Nu se pot branșa la rețele

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Federaţiei Patronale a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

Discuțiile au vizat modalitatea de lucru pentru ca furnizorii de utilități și Ministerul de resort să lucreze sincronizat pentru rezolvarea problemelor și pentru dezvoltarea eficientă și sustenabilă.

Principalul aspect asupra căruia s-a aplecat Ministrul Energiei a fost necesitatea identificării soluțiilor care să deblocheze situația generată de modificările legislative anterioare, se precizează într-un comunicat de presă emis de Ministerul Energiei.

”Din păcate, modificările legislative din trecut au generat o situație pentru care trebuie să găsim acum soluții. Aceste modificări legislative au blocat dezvoltările, acum cererile au explodat, depășind capacitățile fizice și financiare ale furnizorilor de utilități.

Această situație trebuie rezolvată acum. Trebuie să vorbim despre strategie, principii și obiective pe termen lung, să privim absolut toate aspectele și să găsim balanța în așa fel încât să rezolvăm problemele punctual.

”Trebuie explicat foarte bine”

În acest sens, mi-am exprimat disponibilitatea de a contribui activ și constructiv, prin grupul de lucru pe care l-am propus, în care să identificăm problemele și să găsim soluții pentru toți factorii implicați.

Trebuie explicat foarte bine ce se face cu racordările si ce se face cu extinderile, deoarece noi implementăm modificări care să fie valabile pe termen lung, nu să le schimbăm din cinci în cinci luni.

La problema branșamentelor avem consumatori casnici și non-casnici. La problema extinderilor, se ramifică în multe segmente” a declarat ministrul Energiei, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții companiilor de distribuție energie electrică și gaze naturale, membri ai Federaţiei Patronale a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

La întâlnire au participat și Secretarii de Stat ai ministerului Energiei, Dan Drăgan, George Niculescu și Vlad Sinca.

Sursă foto: Facebook.