România trece prin clipe grele din cauza pandemiei de coronavirus. Premierul Ludovic Orban nu mai vrea nicio amânare. Le-a dat ordin clar parlamentarilor. Să voteze cât mai repede Legea carantinării și izolării. Orban spune că această lege e una care permite să se acționeze eficient împotriva răspândirii virusului.

Ludovic Orban bate cu pumnu-n masă!

”Le-am transmis parlamentarilor că această lege trebuie adoptată. Sper că au fost soluționate toate punctele divergente și că va fi aprobată azi, urmând să fie promulgată. Legea a fost modificată față de proiectul pe care l-am depus. Forma de acum e una care ne permite să acționăm eficient împotriva răspândirii virusului și pentru a apăra sănătate și viața cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a mers la Senat pentru a participa la dezbaterile pe Legea carantinării. Orban a spus că acel termen de 48 de ore, timp în care oamenii vor fi internați în spital, chiar dacă sunt asiptomatici, este unul benefic, astfel cetățenii vor lua o decizie bazată pe o recomandare a medicului.

”Se știe foarte bine că în anumite țări râspândirea virusului s-a datorat faptului că în lipsa analizelor medicale, indicațiilor medicale, pacientul a stat la domiciliu. De aceea este necesar un astfel de termen în lege.

Noi am avut și în proiectul Guvernului un astfel de termen, de 5 zile. Până la urmă este important să existe un astfel de termen și este important că o astfel de măsură poate fi contestată, iar pacientul poate să ia deciziile în urma unei recomandări medicale.”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a ținut să precizeze faptul că în lipsa posibilității autorităților de a carantina sau izola cetățenii s-a accentuat pe transmiterea virusului.

Sursa foto INQUAM / Octav_Ganea