Mai exact, premierul Ludovic Orban a prezentat câteva acte normative adoptate pentru a pune în practică planul de relansare economică, printre care granturi pentru IMM-uri, pentru investiții și pentru ca studenții să poată să înceapă o afacere.

Totodată, acesta a amintit și alte acte normative care vor fi adoptate în ședința guvernului de vineri.

”Miliardul de euro a fost în primă lectură, obiectivul nostru este să-l adoptăm în şedinţa de guvern de săptămâna asta, vineri – 350 de milioane capital de repornire, 550 de milioane granturi de investiţii şi 100 de milioane granturi pentru microîntreprinderi fără angajaţi.

Granturi pentru digitalizarea IMM-urilor, tot în valoare de 150 de milioane de euro, sunt în primă lectură şi urmează să le adoptăm vineri”, a precizat Orban.

S-a propus redeschiderea restaurantelor

În cadrul discuțiilor, o parte din oamenii de afaceri au propus redeschiderea restaurantelor din mall-uri și din interiorul hotelurilor. Dragoș Anastasiu, membru al Camerei de Comerț Româno-Germane, consideră că toți trebuie să fie responsabili pentru a împiedica răspândirea noului virus.

”Oriunde există o aglomerare de oameni, crește potențialul de a răspândi o boală contagioasă şi aici intervine responsabilitatea fiecăruia de a se distanța în condiții de concediu. În acest context, o responsabilizare suplimentară a fiecăruia dintre cei care merg acolo va fi soluţia câștigătoare, nu închiderea restaurantelor sau nedeschiderea interiorului lor”, a declarat Dragoș Anastasiu, în cadrul discuțiilor.

Totodată, oamenii de afaceri și premierul au mai discutat despre ajutorul de stat ce va fi acordat marilor companii și despre condițiile în care va începe anul școlar la toamnă.

SURSĂ FOTO Inquam Photos / Octav Ganea